دستگاه چشایی یک دستگاه حسیبرای حس مزه میباشد.[۱]
چشایی یکی از حواس پنجگانه است.[۲] (چهار حس دیگر عبارتند از:بویایی، لامسه، بینایی،شنوایی) چشایی درک مولکولهای خاصی در مواد است. در موجودات زنده به مولکولهای خاصی حساسیت وجود دارد مثلاً ترش بودن یک ماده یعنی وجود حالت اسیدی در آن.
بر خلاف تصور عامه مردم، همهٔ مزهها توسط همهٔ قسمتهای زبان قابل احساس هستند. هرچند بسته به شخص هر قسمت کمی از قسمتهای دیگر بیشتر یک مزهٔ خاص را حس میکند.[۳] همچنین، پنج مزه اصلی وجود دارد که علاوه بر شوری و ترشی و شیرینی و تلخی شامل مزه گوشتی میشود.[۴][۵][۶][۷]